De woonkamer is voor de meeste mensen de plek waar je na een lange dag thuis komt, tijd doorbrengt met familie en vrienden, en waar je misschien ook eet en zelfs werkt. Omdat we iedere dag veel tijd doorbrengen in de woonkamer, is het belangrijk om deze ruimte voldoende aandacht te geven. Aangezien de woonkamer zoveel verschillende functies vervult kan het lastig zijn deze ruimte zowel functioneel als sfeervol in te richten. In deze blog geven we tips over hoe jij jouw woonkamer helemaal naar wens kan maken.

1. Bedenk een logische indeling voor je woonkamer
Ga na wat de meest optimale indeling van je woonkamer is. Denk hierbij goed na over zaken als zichtlijnen en looproutes, deze bepalen namelijk waar de meest belangrijke meubels komen te staan en daarmee ook de functionaliteit van je woonkamer. Een verkeerde indeling kan daarom grote gevolgen hebben voor je woonplezier. Als je de indeling van je woonkamer helemaal hebt uitgestippeld, kun je beginnen met opmeten en gaan nadenken over de inrichting!

2. De inrichting
Wanneer alle praktische zaken zijn vastgelegd, kan het meest leuke gedeelte beginnen: het inrichten van de woonkamer. De zoektocht naar nieuwe meubels die aansluiten bij jouw woonwensen is echter niet altijd makkelijk. Investeer daarom in een aantal tijdloze items die de basis voor je interieur vormen en houd hierbij altijd je woonwensen in je achterhoofd. Heb je een groot gezin of heb je vaak familie of vrienden over de vloer? Denk dan bijvoorbeeld aan een mooie grote eettafel met bijpassende stoelen of een comfortabele (hoek)bank met veel zitplaatsen en verstelbare elementen zodat iedereen lekker een eigen plekje heeft. Kijk je liever in je eentje een leuke film of serie, ga dan voor een stijlvolle fauteuil. Deze zijn vaak helemaal naar wens af te stellen door middel van bijvoorbeeld verstelbare hoofdsteunen of een draaibare standaard. Zo creëer je zelf de perfecte mix tussen functionaliteit en design.

3. Vergeet de styling niet!
Wanneer de basis compleet is en de belangrijkste grote meubels voor je woonkamer zijn gekozen, kun je gaan nadenken over de afwerking. Denk hierbij niet alleen aan kleinere meubels en decoratie, maar vooral ook aan materialen en texturen. Het soort hout of steen waarvan je eettafel is gemaakt en de bekleding van je bank en stoelen doen ontzettend veel voor de algehele look van je woonkamer. Tegenwoordig zijn gelukkig bijna alle meubels te personaliseren zodat je zelf kunt mixen en matchen. Zo stel je makkelijk je ideale woonkamer samen!

Meer weten?
Wil je meer tips ontvangen over hoe jij je woonkamer helemaal naar jouw wensen kunt inrichten? Kom dan snel langs in onze winkel en laat je adviseren door onze experts.

Menu