Een nieuw bed uitzoeken is leuk en lastig tegelijk. De keuze volgt vaak na slapeloze nachten in je oude en versleten bed. Je kan niet wachten om op je comfortabele nieuwe bed neer te ploffen. Tegelijkertijd is het een flinke uitgave en daarom wil je wel de beste keuze maken. Hier moet je in ieder geval op letten bij het uitzoeken van een nieuw bed.

1. Looks
Uiteindelijk gaat het er natuurlijk om dat een bed lekker ligt, maar de looks zijn ook belangrijk. Het oog wil ook wat namelijk. Denk goed na over welke materialen en kleuren je graag in je slaapkamer zou willen incorporeren. Blijf je voor het slapen gaan nog even lezen of Netflixen in bed? Kies dan voor een bed met een hoofdbord voor extra comfort. Let daarnaast ook goed op de afmetingen van je nieuwe bed. Het is hierbij belangrijk om rekening te houden met de grootte van je slaapkamer zodat de proporties in orde blijven en je genoeg ruimte overhoudt om vrij te bewegen rondom je bed.

2. Bedbodem
De bedbodem is er ter ondersteuning van het matras en verdient daarom ook alle aandacht. Vaak worden een matras en bedbodem tegelijkertijd gekocht want als het één versleten is, dan is het ander dat vaak ook. De keuze voor een bedbodem draait meestal om een lattenbodem of een boxspring. De boxspring is wat luxer en meestal prijziger, maar dit wil niet zeggen dat het altijd de beste keuze voor jou is. De keuze van de bedbodem is afhankelijk van verschillende factoren, denk hierbij bijvoorbeeld aan ondersteuning, demping en ventilatie.

3. Matras
Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten matrassen te koop. De winkels en online shops liggen er vol mee. Het is daarom soms lastig om een goede keuze te maken. Let er dus op dat je niet zomaar terugvalt op merken die je al kent of waarover je goede dingen hebt gehoord. De keuze van een matras is heel persoonlijk en hangt van allerlei factoren af. Denk bijvoorbeeld aan je gewicht en lengte, de houding waarin je slaapt, en je voorkeur voor een harde of zachte ondergrond tijdens het slapen.

Meer weten?
Wil je meer tips ontvangen over hoe jij je het perfecte bed kunt uitzoeken? Kom dan snel langs in onze winkel en laat je adviseren door onze experts.

Menu