Maak je huis klaar voor de winter met deze woontrends

De winter staat weer voor de deur! Meestal is dit een periode waarin veel mensen lekker binnen blijven. Het perfecte moment dus om je interieur wat op te frissen en helemaal winterklaar te maken. In deze blog delen wij de meest relevante woontrends voor deze winter!

Haal de natuur in huis

In de winter hangen er geen mooie bladeren meer aan de bomen en maken de dichtbegroeide bossen plaats voor kale takken. Wil je toch nog de bloeiende natuur om je heen voelen? Vul dan je interieur met planten en bloemen! Dit kan natuurlijk letterlijk, door het aanschaffen van kamerplanten en boeketten. Maar denk ook eens out of the box! Er zijn voldoende items met een natuurlijke print die je leuk kunt stylen zodat je toch nog wat natuur in huis hebt.

Een persoonlijke touch

Maak van je huis echt je eigen plek! Wees niet bang om persoonlijke spullen in je interieur te verwerken, denk bijvoorbeeld aan foto’s, dierbare herinneringen en geuren. Het idee hierachter is dat je een huis opbouwt waar jij jezelf en je dierbaren helemaal in terugziet. Je creëert zo een fijne huiselijke sfeer waarin iedereen zich direct thuisvoelt.

Duurzaam inrichten

Veel mensen zijn steeds milieubewuster bezig en denken beter na bij het kopen van nieuwe spullen. Deze winter is het helemaal een trend om dit door te zetten in je huis! Zo kun je denken aan meubels van goede kwaliteit die dichtbij huis zijn gemaakt, tweedehands meubels of zelfgemaakte meubels! Zo werk je stukje bij beetje toe naar een duurzaam interieur.

Ronde vormen

Het gebruik van ronde vormen in huis wordt deze winter een echte hit! Ronde vormen zorgen voor gezelligheid en een rustigere sfeer in huis. Het leuke hieraan is dat je natuurlijk niet je hele huis hoeft te vervangen met ronde spullen, een paar ronde spullen toevoegen heeft al een grote invloed! Denk bijvoorbeeld aan een ronde tafel, een rond kleed, of een ronde poef.

Menu