Met deze raamdecoratie houd jij het binnen lekker koel

De zomer is in volle gang. We genieten massaal van het mooie weer en als het te warm wordt zoeken we verkoeling in de schaduw of aan het zwembad. Ook binnen houden we het dan graag zo koel mogelijk. We proberen te vermijden dat warme lucht en zonlicht onze woning binnendringen. Want zodra zon op de ramen staat wordt het algauw erg warm. Goede verduisterende raamdecoratie is dan ook geen overbodige luxe, maar welke raamdecoratie is hiervoor geschikt?

Marie-José heeft ruim 30 jaar ervaring op onze gordijnafdeling. Zij geeft advies:

Belangrijk detail: de stof

Het belangrijkste van zonwerende raambekleding is natuurlijk de stof. Hierin zijn legio mogelijkheden. Meestal bestaat de gordijnstof uit meerdere lagen. Doormiddel van een warmtewerende coating, gemetalliseerde stof of zijde wordt de zon nog eens extra afgestoten. Verduisterende stoffen zijn niet altijd lichtdicht. Vooral de lichtere tinten laten in verhouding meer licht door dan de donkere tinten en de structuur van de stof is ook van invloed. Wil je de kamer volledig donker hebben? Dan kun je het beste kiezen voor een lichtdichte voering of lichtdichte gordijnstof, er komt dan helemaal geen licht meer door het gordijn.

De vele stoffen en materialen die je bij Hiero ziet, zijn bijna allemaal met elkaar te combineren. De mogelijkheden zijn zo uitgebreid dat wij graag samen met onze klanten kijken naar de beste toepassing.

Sfeervolle stoffen gordijnen

Als je de zon echt goed buiten wilt houden dan is het traditionele gordijn nog steeds een van de beste keuzes. Deze geven niet alleen sfeer aan een ruimte, maar doordat de stof vastzit aan de plafondrail en doorloopt tot aan de grond wordt het binnenkomende licht zo goed mogelijk afgeschermd. Belangrijk hierbij is dat de rail aansluit op de muur om lichtinval langs de zijkant te beperken. Om de gordijnen helemaal aansluitend te maken kunt je kiezen voor bochten in de rails, zo verduister je een kamer nog beter en creëer je optimale privacy. Bijkomend voordeel is dat doordat er tussen de stof en de ramen genoeg ruimte zit, de gordijnen isolerend werken; in de zomer weren ze de warmte en in de winter de kou.

Eindeloze mogelijkheden met Dupligordijnen

Passe traditionele gordijnen niet in jouw interieur of heb je last van bijvoorbeeld huisstofmijt? Dan kun je met dupligordijnen het zonlicht perfect buiten te houden. Dupligordijnen hebben een honingraatstructuur. Een speciale folie aan de binnenkant en een witte buitenkant zorgen voor een warmte werend effect. Daarnaast hebben dupligordijnen nog een voordeel: ze hebben een volledig verduisterend frame, dat wordt geplaatst op het raamkozijn. Hierdoor heb je geen last van lichtinval langs de randen. Anders dan traditionele gordijnen kunnen dupligordijnen worden bevestigd aan dakramen, koepels hoekramen en ronde ramen. Eigenlijk zijn de mogelijkheden eindeloos.

Makkelijke vouwgordijnen en rolgordijnen

Vouw- en rolgordijnen zijn net als dupligordijnen eenvoudig in het gebruik en nemen minder ruimte in dan traditionele gordijnen. Dit is handig voor kleine woningen of smalle ramen. En, mooi meegenomen voor de winter; ze bedekken de radiatoren niet. Ook de stof van vouw- en rolgordijnen hebben genoeg zonwerende mogelijkheden. Het rolgordijn heeft als voordeel dat zijgeleidingprofielen mogelijk zijn om lichtinval aan de zijkanten te beperken. Let wel op dat de stof aan de achterkant niet te donker is. Doordat deze gordijnen meestal direct op het raam worden geplaatst kan het zeer heet worden tussen het gordijn en de ruit, waardoor het gordijn kan bollen. In het ergste geval kan het zelfs ervoor zorgen dat er een thermische breuk in het glas ontstaat.

Minder geschikt

Indien je het zonlicht zo goed mogelijk wilt tegengaan in je huis raden wij raamdecoratie als shutters, jaloezieën, paneelgordijnen en lamellen af omdat hier altijd naden of kieren inzitten. Ook al laat het product zelf geen licht door, zonlicht komt toch door de kiertjes naar binnen.

Verzekerd van een goed resultaat

Zoals gezegd: je kunt eindeloos variëren in de samenstelling van je gordijn. Daarom adviseren wij je graag in product, toepassing, stof en kleur. Kom langs bij Hiero en ontdek ons ruime assortiment. Heb je iets uitgezocht? Onze handige monteurs komen graag langs om de maten op te nemen en de gordijnen op te hangen. Zo ben je verzekerd van een goed resultaat waar je jarenlang plezier van hebt!

Menu